Güncel Bilim ve Sanat Söyleşileri kapsamında 2021 yılının ilk etkinliği düzenlendi.

ProfDr_Erhan-Erkut-4

Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Değişen Dünya Düzeninde Kariyer Planlaması’ başlıklı çevrimiçi söyleşiye katılan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, geleceğin meselelerinin geleceğin meslekleri haline dönüşeceğine işaret etti. Prof. Dr. Erkut, toplumların en büyük sorunları arasında gösterilen şehirleşmenin hızlanması, demografik değişimler, iklim değişikliği gibi sorunların iş yaşamında nasıl fırsata dönüşebileceğini anlattı.

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, Kariyer Planlama Derneği ve Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erhan Erkut, Yaşar Üniversitesi tarafından çevrimiçi düzenlenen “Güncel Bilim ve Sanat Söyleşilerine” konuk oldu. Son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmalar sürdüren Prof. Dr. Erhan Erkut, “Türkiye’de piyasanın ihtiyaçları ile üniversite kontenjanları arasındaki ilişki zayıf. Üniversiteler, iş dünyasının ihtiyaçlarına daha çok kulak vermeli. Gençlerin iş bulabilmesi için önemli olanın yetkinlikler ve beceri olduğunun farkındayız” dedi.

Detaylı habere ilgili linkten ulaşabilirsiniz-> https://haber.yasar.edu.tr/genel/gelecegin-meseleleri-gelecegin-meslekleri-olacak.html